Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

WERKZAAMHEDEN OUDE TORENBURG 27 juli tm 31 juli 2020

Oude Torenburg een week afgesloten voor onderhoud

Van maandag 27 juli 7.00 tot en met vrijdag 31 juli 2020 19.00 is de Oude Torenburg in Alblasserdam afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. De twintig jaar oude brug is hard toe aan groot onderhoud. Er komt een nieuwe laag asfalt op de brug en de rij-overgangen worden vervangen. Borden geven de omleiding via de Randweg, Plantageweg, Dam en Helling aan. Ook de bus rijdt een andere route. Hulpdiensten kunnen wel langs de werkzaamheden.

Verkeersregelaars

Het onderhoud is bewust in de zomervakantie om overlast zoveel mogelijk te beperkten. Toch zal het drukker zijn op de andere wegen in het dorp. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. ’s Nachts zijn de verkeersregelaars bij de afgesloten brug aanwezig om hulpdiensten in noodgevallen door te laten.

Werkzaamheden overdag

Rowij Bouwchemie bv voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Alblasserdam. De werktijden zijn overdag van 7.00 tot 17.00, met een maximale uitloop tot 22.00. IV-Infra bv houdt toezicht. Bij vragen tijden de uitvoering is directievoerder dhr. Koning Kars bereikbaar via 06-53353099.

Onderkant van de brug

Na de bovenkant deze maand, wordt volgend jaar de onderkant van de brug aangepakt. Voor die werkzaamheden kan de brug gewoon open blijven. De brug blijft, zoals nu, afgesloten voor zwaar verkeer.