Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De Ondernemers Kring Alblasserdam (OKA) is hèt businessplatform voor Alblasserdam, inclusief het Papendrechts deel van Nieuwland Parc, Nieuw-Lekkerland en de westelijke zijde van Graafstroom.

Ondernemers, directieleden en managers ontmoeten elkaar tijdens periodieke bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. De OKA presenteert daarbij inspirerende, inhoudelijke programma’s en bedrijfsbezoeken. Onze bijeenkomsten zijn tevens gelegenheden om even bij te praten met collega-ondernemers.

De OKA behartigt de belangen van de aangesloten ondernemers in het periodiek overleg met de gemeente Alblasserdam. En heeft daarbij, ook voor kleinere bedrijven, een belangrijke lobby-functie. Regionaal gebeurt dit binnen de Federatie Drechtsteden, waar de OKA als één van de 9 regionale ondernemersverenigingen bij is aangesloten.

Onze leden
Bij de oprichting in 1992 werd gestreefd naar een vereniging met enkele tientallen deelnemers. Momenteel bestaat de OKA uit ruim 100 ondernemers – een aantal wat de laatste jaren mooi stabiel is. De leden zijn hoofdzakelijk actief in het segment business-to-business. Veel van onze leden zijn al jaren lid, sommige zelfs van het eerste uur, met een minimaal verloop. Tijdens de reguliere tweemaandelijkse bijeenkomst op donderdag zijn er altijd zo’n 70 – 80 ondernemers aanwezig. Daar zijn we trots en zuinig op! De uitdaging voor de OKA de komende jaren is, om aansluiting te houden met de jongere generatie ondernemers. Hoe bind en boei je deze groep van 20-40 jarigen zo, dat zij lid worden en ook actief naar de OKA-bijeenkomsten komen? Wij durven voorzichtig te concluderen dat we de eerste stappen hebben gemaakt.

Uitgangspunten
Onze uitgangspunten zijn door de jaren heen onveranderd gebleven. De Ondernemerskring Alblasserdam is en blijft een spreekbuis en trefpunt voor gelijkgestemde professionals. Een netwerkgroep en platform voor het uitwisselen van ideeën, zakelijke contacten en kennis in een relaxte sfeer.

Waarom lid worden?
Kort gezegd: je wordt lid van de OKA omdat dit voor jou en voor de OKA toegevoegde waarde heeft. Een lidmaatschap betekent uitbreiding van je netwerk, betrokken Alblasserdamse ondernemers met veel kennis en ervaring en het kunnen delen van elkaars kennis en ervaring. Bijna alle ondernemers die lid worden van de OKA blijven dat voor ’t leven. Dat zegt genoeg, denken wij!

Aanmelden/vragen
Graag verwelkomen we je bij de Ondernemerskring Alblasserdam! Een eerste kennismakingbijeenkomst met de OKA en haar leden is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. Aanmelden kan via het contactformulier>. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail aan info@ondernemerskringalblasserdam.nl.