Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Corona – update voor ondernemers

Bericht van wethouder Peter Verheij

Beste ondernemers,

Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep. De ernstige situatie waar we mee te maken hebben zijn reden voor de drastische maatregelen die door het kabinet op advies van het RIVM zijn getroffen. Voor velen hebben deze maatregelen ook ingrijpende consequenties voor hun onderneming en/of op persoonlijk vlak.

Gelukkig heeft de Rijksoverheid ook steunmaatregelen aangekondigd voor ondernemers en zzp’ers. Waar mogelijk sluiten we daar als gemeente ook op aan, bijvoorbeeld met de betalingsmaatregelen voor gemeentelijke belastingen. Via deze Nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de verschillende regelingen die getroffen worden. U kunt van ons in de komende tijd meer updates verwachten.

In Alblasserdam zijn we betrokken met elkaar en nemen we in zo’n situatie samen onze verantwoordelijkheid. Juist nu is het belangrijk er te zijn voor elkaar. Ik denk in het bijzonder aan steun en omzien naar ouderen, kwetsbare personen en zorgen voor opvang van kinderen van medewerkers in cruciale beroepsgroepen.

Ik wens u veel wijsheid, kracht en creativiteit toe in deze moeilijke tijd. Ook wens ik van harte dat u en uw medewerkers deze tijd gezond blijven. Wij staan zij aan zij met u als ondernemer en zijn er ook nu, onder andere via onze bedrijfscontactfunctionarissen, voor u om uw vragen te beantwoorden en te helpen waar mogelijk. Ook als u ons op situaties wil wijzen die onze aandacht verdienen bent u van harte welkom via digitale of telefonische weg.

Hartelijke groet
Peter Verheij
Wethouder Economie