Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Informatieavond energiedelen voor ondernemers

This event has ended

Netcongestie, de drukte op het elektriciteitsnetwerk, vormt een groeiend probleem in Nederland. Ook Alblasserdamse bedrijven krijgen hier op termijn mee te maken. De Ondernemerskring Alblasserdam (OKA) en de gemeente Alblasserdam vragen daarom graag uw aandacht voor een informatieavond over Energiedelen op dinsdag 6 februari 2024.

Oplossingsrichtingen
Verzwaring van het elektriciteitsnet is een deel van de oplossing, maar is kostbaar en duurt lang.
Slim energiedelen is een andere oplossing. Hierbij kijk je samen met andere lokale ondernemers naar het plaatselijke energiesysteem. Het voorkomen van overbelasting van het elektriciteitsnet én het zorgen voor een toekomstbestendiger, lokaal energiesysteem kan alleen als je samenwerkt op de verschillende bedrijventerreinen in Alblasserdam.
Eind vorig jaar zijn ondernemers van bedrijventerreinen in de gemeentes H.I. Ambacht en Zwijndrecht succesvolle samenwerkingen gestart met een coöperatie om onderling energie te delen. Zo oefenen ondernemers zelf invloed uit op de beschikbaarheid én de betaalbaarheid van energie. Bovendien wordt zo voorkomen dat een gebied ‘op slot’ gaat.

Verkenning samen aan de slag
In Alblasserdam willen we blijven ondernemen, nu en in de toekomst. Daarom heeft de Ondernemerskring Alblasserdam (OKA) het voortouw genomen om samen aan de slag te gaan. De gemeente Alblasserdam ondersteunt hen hierbij graag.
Samen organiseren wij deze informatieavond en inventariseren we, of er voldoende interesse is om samen aan de slag te gaan met een lokale aanpak om energie te delen. Ook andere stakeholders zoals Stedin en OZHZ zijn aanwezig.

Voor deze avond worden nadrukkelijk álle Alblasserdamse ondernemers van de verschillende bedrijventerreinen uitgenodigd.

Programma en aanmelden
Wanneer: dinsdag 6 februari
Waar: Landvast
Programma:
19.00 – 19.30 uur: Inloop
19.30 – 21.00 uur: Welkom, presentatie door diverse stakeholders en inventarisatie
21.00 – 21.30 uur: Napraten en borrel

U kunt zich aanmelden via ondernemen@alblasserdam.nl waarna u een bevestiging ontvangt.

Wij hopen op een grote opkomst op 6 februari!